Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy cielęce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 50 dkg
masło 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy cielęce

Pokroić cielęcinę w cienkie plasterki, zbić lekko, aby się zbytecznie nie rozleciały, posypać solą i imbirem, włożyć w rondel w gotujące się ale jeszcze nie rumiane masło. Gdy się zrumienią po obydwu stronach, wycisnąć trochę cytryny, wsypać tartej bułki i włożyć jeszcze pół łyżeczki masła, przykryć , 5 minut gotować na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak