Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy filet

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
czosnek 1/2 główki
pomidory 2 szt
papryka czerwona 1/4 szt
ser żółty 5 dkg
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
przyprawa piri-piri sos

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy filet

Fileta ponacinać i w każde nacięcie włożyć pasek papryki i plasterek czosnku. Fileta polać sosem piri-piri.

Resztę papryki pokroić w kostkę razem z pozbawionymi pestek pomidorami. Wrzucić do naczynia do zapiekania, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, wymieszać. Na to ułożyć fileta, posypać startym serem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Zapiekać przez 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odlać nadmiar soku. Przed podaniem pokroić w plastry. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 04.10.2015 17:02
Chętnie zjadłabym taki obiad :-)
Jumper123 04.10.2015 12:57
super podany wygląda pysznie
Pani Domu 04.10.2015 10:52
wygląda pięknie
Ewelina1991 04.10.2015 10:11
pięknie i pysznie wygląda!!
ben-ka 04.10.2015 09:10
Smaczny obiadek.
Stenka 04.10.2015 08:36
Ładnie wygląda i smaczne danie
halina17 03.10.2015 22:45
Apetycznie wygląda.
bietka 03.10.2015 21:43
Smaczne mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak