Winogrono białe w rumie

Winogrono białe w rumie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    50 dag
  • biały rum

    1 litr
  • winogrona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Winogrono umyte zasypujemy w słoju cukrem ,dodajemy rum i odstawiamy na 2 tygodnie. Codziennie potrząsamy słojem. Następnie przecedzamy przez gazę. Przelewamy do butelek. Winogrono można wykorzystać do deserów pasteryzując w słoiczkach

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat