Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winogrono białe w rumie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 50 dag
biały rum 1 litr
winogrona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Winogrono białe w rumie

Winogrono umyte zasypujemy w słoju cukrem ,dodajemy rum i odstawiamy na 2 tygodnie. Codziennie potrząsamy słojem. Następnie przecedzamy przez gazę. Przelewamy do butelek. Winogrono można wykorzystać do deserów pasteryzując w słoiczkach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak