Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wafle z kajmakiem i powidłami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 5 szt
powidła śliwkowe 300 g
masa kajmakowa 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: wafle z kajmakiem i powidłami

Jeden andrut ułożyć na tacy. Posmarować połową masy kajmakowej. Przykryć drugim waflem. Posmarować połową powideł. Wafle przekładać na zmianę do wyczerpania składników. Przykryć dużą deską do krojenia i obciążyć czymś ciężkim, np grubą książką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak