jajka z farszem chrzanowym

jajka z farszem chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 sztuk
  • szynka

    5 plasterków
  • żółty ser starty

    2 łyżki
  • chrzan ze słoika

    1 łyżeczka
  • majonez

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • oliwki

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać, przepołowić. Białka ułożyć na talerzu, żółtka zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z serem, majonezem i chrzanem. Trzy plasterki szynki pokroić w bardzo drobną kostkę, resztę ułożyć dekoracyjnie na talerzu z białkami. Pokrojoną szynkę wymieszać z farszem, doprawić pieprzem. Farsz wyciskać do połówek białek za pomocą szprycy lub woreczka. Oliwki pokroić na połówki, udekorować jajka i półmisek. Ozdobić listkami kolendry.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat