Zupa wiosenna

Zupa wiosenna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    40-50 dag
  • marechewka

    2 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka duża
  • bulion na żeberkach

    1 litr
  • boczek wędzony

    15 dag
  • sól

    do smaku
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • pieprz czarny ziarnisty

    4 ziarenka
  • ziele angielskie całe

    2 ziarenka
  • kapusta

    1 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować. Marchewki i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kosteczkę. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim dymkę dodając ziemniaki i marchewkę. Następnie dodać kapustę. Bulion zagotować w garnku wraz z przyprawami, następnie dodać do niego warzywa z patelni. Boczek delikatnie podsmażyć i dodać do zupy pod koniec gotowania. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

16.09.2013 19:52
zdrowa i pyszna

Katarzyna/kate1980

13.05.2012 21:25
akurat na teraz

manaika

22.02.2012 23:36
super!

ilka_86

09.07.2011 08:48
fajna zupka:)

kasiaw

10.01.2011 12:04
cieka

iwona332

19.09.2010 19:07
super

Iwusia

18.08.2010 16:55
zdrowa zupka :) a jaka smaczna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat