Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 40-50 dag
marechewka 2 sztuki
masło 1 łyżka
cebula 1 sztuka duża
bulion na żeberkach 1 litr
boczek wędzony 15 dag
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarenka
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna

Kapustę poszatkować. Marchewki i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kosteczkę. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim dymkę dodając ziemniaki i marchewkę. Następnie dodać kapustę. Bulion zagotować w garnku wraz z przyprawami, następnie dodać do niego warzywa z patelni. Boczek delikatnie podsmażyć i dodać do zupy pod koniec gotowania. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.09.2013 19:52
zdrowa i pyszna
Katarzyna/kate1980 13.05.2012 21:25
akurat na teraz
manaika 22.02.2012 23:36
super!
ilka_86 09.07.2011 08:48
fajna zupka:)
kasiaw 10.01.2011 12:04
cieka
iwona332 19.09.2010 19:07
super
Iwusia 18.08.2010 16:55
zdrowa zupka :) a jaka smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak