Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel Cielęcy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 4 dkg
masło 3 dkg
cielęcina bez kości 1 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel Cielęcy

Pokrajać w poprzek zrazy, zbić, posolić, oprószyć mąką i wrzucić na gorący tłuszcz, smażyć jak befsztyk. Grzyby osobno poddusić w maśle z cebulką i położyć na wierzchu każdego sznycla, przykryć pokrywą na ok 10 min, dosmażyć. Wyłożyć na ogrzany półmisek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 12.11.2011 21:28
tak pysznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak