Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolówka na słodko-kwaśno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z dorsza 0,70 kg
pomidor 2 szt
mozarella tarta 0,15 kg
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa

pesto

oliwa 4 łyżki
płatki migdałowe 3 łyżki
czosnek ząbki 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
bazylia świeża 10 listków
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolówka na słodko-kwaśno

Filety solimy i pieprzymy, jeśli trzeba kroimy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą. W naczyniu układamy na przemian filety z ryby i pomidory. Składniki pesto miksujemy za pomocą blendera. Sosem pokrywamy rybę. Całość posypujemy mozarellą. Danie pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni C przez ok. 25 min. Zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.10.2015 09:32
wygląda wspaniale, na bogato
IKrakowianka 02.10.2015 18:09
pyszna, treściwa zupa
marcia7 02.10.2015 11:45
świetna zupka
dollce 02.10.2015 11:37
Super propozycja :)
myszka6 02.10.2015 09:58
Wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak