cebulowo-czosnkowe ciastka francuskie

cebulowo-czosnkowe ciastka francuskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    7 sztuk
  • czosnek ząbki

    4
  • śmietana kremówka

    1 łyżka
  • parmezan starty

  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. cebulę kroimy w cienkie krążki, czosnek w cienkie plasterki,
2. rumienimy na patelni, dodajemy przyprawy i śmietanę, chwilę podgrzewamy,
3. ciasto kroimy na 8 kwadratów, na każdym układamy porcję farszu, boki ciasta zwijamy do środka, posypujemy każde ciastko parmezanem,
4. pieczemy ciastka w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 20 min,
5. podawać ciepłe

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

14.11.2011 12:33
mniam

eli_555

15.10.2011 23:37
pychotki

ZEWA

05.10.2010 21:13
ale apetycznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat