Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca z jajami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielencina z udźca 1,5 kg
grzybek 1
szynka wieprzowa 10 dkg
jaja 4
masło 4 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca z jajami

Mięso rozbic tłuczkiem, posypać utartym na tarce grzybkiem suszonym, posolić. Ugotować na twardo 3 jaja, posiekac wraz z szynką, wymieszać dokładnie z surowym jajkiem. Masę rozsmarować równomiernie na mięsie, zwinąć ciasno i obwiązać sznurkiem, posolić na wierzchu. Brytfannę posmarować masłem, włożyć cielęcinę i wstawić do piekarnika. Piec ok godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak