Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje mielone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 30 dkg
jajko 1 szt.
cebula 1/2 szt.
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
bułka czerstwa 1/2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
smalec 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Moje mielone

Mięso zmielić w maszynce do mielenia.
Do zmielonego mięsa wybić jajko,dodać przyprawę kucharek,pieprz oraz posiekaną cebulę i bułkę czerstwą namoczoną w wodzie.
Ręcznie wyrobić masę mięsną ,uformować sznycle,
które obtoczyć w bułce tartej.

Smalec roztopić na patelni,ułożyć sznycle mielone,smażyć na złoty kolor z obu stron.
Bardzo smakują z ziemniakami i np. buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.09.2016 07:46
Mielone bardzo lubimy
IZABELA29 19.11.2015 11:37
pyszne kotleciki
adelajda 05.10.2015 13:27
Dobry obiadek :)
Aleksandra/Olcia 29.09.2015 19:04
dziś miałam na obiad mielone,ale ja piekę w piekarniku
mirosława4 29.09.2015 17:53
ale zapachniało obiadem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak