Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeż czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier puder 2 szklanki
kakao 4 łyżki
żółtko jajek 2
herbatniki 6 paczek
budyń czekoladowy 1 opakowanie
aromat migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Jeż czekoladowy

Margarynę, cukier, żółtka, kakao utrzeć na masę. Z tego odjąć pełną szklankę masy i odstawić do lodówki. Do reszty dodać ugotowany, ostudzony budyń, wymieszać i wsypać pokruszone herbatniki. Uformować jeża a z odstawionej do lodówki masy zrobić kolce, nos i brwi. Z herbatników oczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 29.09.2015 21:15
Pomysłowy jeż dla milusińskich wspaniały i niezbyt pracochłonny .
kuchcik89 29.09.2015 19:29
fajny jeż, na pewno spodoba się najmłodszym :)
eliza135 29.09.2015 18:26
smacznie wygląda
Adamorek 29.09.2015 16:36
wspaniałe słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak