Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z gulaszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Placki

ziemniaki 1 kg.
cebula 2
jajko 2
mąka 2 łyżki
sól i pieprz
olej do smażenia

Gulasz

pierś z kurczaka 1
pieczarki 30 dag.
papryka 3
cebula 1
bulion 0,5 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z gulaszem

Kroki postępowania

1
Warzywa na gulasz pokroić i podsmażyć.
Krok 1 - Placki z gulaszem foto
2
Ugotować bulion, do którego dodać podsmażone warzywa.
Krok 2 - Placki z gulaszem foto
3
Pierś z kurczaka podsmażyć. Dodać do bulionu.
Krok 3 - Placki z gulaszem foto
4
Ziemniaki i cebulę obierz i zetrzyj na tarce. Odlej nadmiar wody. Dodaj jajka i mąkę. Przypraw do smaku. Smaż na złoty kolor. Na każdy rozłóż porcję gulaszu.
Krok 4 - Placki z gulaszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.10.2015 22:21
też robię podobnie,bardzo lubimy
Aleksandra/Olcia 29.09.2015 19:05
pycha obiadek
Adamorek 29.09.2015 16:36
taki jak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak