Sposób przygotowania

Placki ziemniaczane:
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o bardzo małych oczkach. Jabłko oraz cebulę również obieramy i ścieramy do ziemniaków. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie nakładamy po dwie łyżki masy na patelnię (formujemy placki). Smażymy na rumiano. Podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i posiekanym koperkiem.
Wątróbka:
Wątróbkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawą do duszonego mięsa, solą i pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Rozgrzewamy olej na patelni, szklimy cebulę, dodajemy wątróbkę. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy z wodą. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. Podajemy z plackami.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    paulina2157

    bardzo ciekawe danie
  • 0
    popkorn.pl_kuchnia_154373
    Opublikowano

    Jumper123

    świetnie podane i na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne placuszki
  • 0
    to4-8
    Opublikowano

    Mniam

    Bardzo oryginalny pomysł na placki ziemniaczane.
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    pysznie nadziane placki
  • 0
    logotyp-z-tlem
    Opublikowano

    justynkag

    Ciekawe połączenie smaków. Takich nie miałam okazji spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    fajne placuszki :)
  • 0
    gotowanie-na-parze
    Opublikowano

    ilka01

    super danie :)
  • 0
    lgo6-png
    Opublikowano

    dollce

    Wygląda kusząco;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smakowite danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !