Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz do placków ziemniaczanych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 40 dag
cebula biała 2 sztuki
pieczarki 30 dag
przecier pomidorowy 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
olej
bulion warzywny 2 szklanki
ogórki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz do placków ziemniaczanych

Mięsko kroimy w niewielką kostkę-kawałki. Cebulę kroimy w pół talarki. Całość podsmażamy na oleju. Podlewamy bulionem, dodajemy pokrojone plasterki, przyprawy i dusimy około 15 minut. Dodajemy ogórki kiszone (starte na tarce lub pokrojone), przecier pomidorowy. Doprawimy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak