Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki w sosie śmietanowym

5.0
(56)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 300 gram
cebula 2 sztuki
masło 50 gram
śmietana 12% 150 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki w sosie śmietanowym

Maślaki oczyścić i obrać ze skórki. Następnie dobrze wypłukać i odsączyć na sitku. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, dodać grzyby. Dusić do momentu odparowania wody. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Na koniec dodać śmietankę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 29.09.2015 13:58
Na pewno smaczne :)
berys18 29.09.2015 13:15
pyszne, aromatyczne maślaczki
Benita 29.09.2015 12:40
Mniam, mniam..uwielbiam grzybki
w mojej kuchni 29.09.2015 12:23
pyszne maślaczki
Mniam 29.09.2015 10:45
Bardzo chętnie się poczęstuję :)
Futka 29.09.2015 09:05
Przepyszna propozycja! Uwielbiam :D
kasiaw 29.09.2015 08:55
uwielbiam grzybki pod taka postacią
IZABELA29 29.09.2015 08:32
pysznie tak lubię
Franciszek 29.09.2015 00:53
sezon grzybowy , więc smaczne sosy
misia53 28.09.2015 23:07
Najsmaczniejsze dla mnie grzybki w prosty sposób zrobione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak