Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z ryżem, cebulą i ogórkiem kiszonym w pomidorowym sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
ogórek kiszony 2 szt
cebula 2 szt
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat przyprawa
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ryż 70 g
mąka pszenna do obtoczenia
mąka pszenna 1 łyżka do sosu
bulion wołowy 300 ml
ziele angielskie 4 szt
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z ryżem, cebulą i ogórkiem kiszonym w pomidorowym sosie

Cebulę kroimy w piórka, ogórki w paseczki. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Karkówkę kroimy w 1 cm plastry. Rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do karkówki, solą i pieprzem. Na każdym plastrze układamy po łyżce ryżu, piórka cebuli i kawałek ogórka kiszonego. Zwijamy ciasno w rulon, spinamy wykałaczkami. Mięso obtaczamy w macę, obsmażamy na rozgrzanej patelni. W garnku podgrzewamy bulion. Przekładamy do niego podsmażone mięso. Na patelni po smażeniu mięsa podsmażamy resztę cebulki. Dokładamy do mięsa, doprawiamy ostrą czerwona papryką. Dusimy do miękkości. Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je na półmisek. Sos zagęszczamy mąką z odrobiną wody oraz koncentratem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 23.02.2016 14:41
smakowicie przyrządzone zrazy
Pani Domu 01.10.2015 07:50
wspaniały obiad
IKrakowianka 28.09.2015 18:26
świetne danie!
dollce 28.09.2015 17:46
wygląda smakowicie ;)
cukiereczek 28.09.2015 17:29
pyszne danie
Justi2401 28.09.2015 16:52
Uwielbiam tak przygotowane mięsko :)
agaK. 28.09.2015 15:16
Bardzo smakowicie wygląda:)
mysza620 28.09.2015 14:38
takie dania to cos dla mnie
gosia1988 28.09.2015 14:24
pyszności to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak