Buraczany sok

Buraczany sok

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki czerwone

    1 kg
  • pietruszka

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • seler

    1 mniejszy
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    2 łyżki
  • woda

    2 l
  • jabłko kwaśne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować , dodać sól. Zostawić aby ostygła. Buraczki umyć, obrać i opłukać. Następnie pokroić w plastry. Tak samo postąpić z marchewką, pietruszką i selerem. Jabłka umyć, nie obierać, pokroić w ósemki, wykroić gniazda nasienne. Czosnek obrać. Do dużego słoja poukładać na przemian umyte, obrane i pokrojone w plastry buraczki, marchewkę, pietruszką , seler i jabłka. Dodać 2 ząbki czosnku. Wszystko zalać ciepłą osoloną wodą i przykryć czystą gazą. 2 do 3 razy dziennie zamieszać drewnianą łyżką. Tak przygotowane warzywa mają stać około 5 dni. Następnie zlać do słoika i trzymać w lodówce. Pić 2 razy dziennie po pół szklanki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

10.11.2013 13:17
zdrowy i smaczny

barbara11561

20.06.2013 07:55
a ja z chęcią bym wypiła,naprawdę samo zdrowie:)

misia53

09.12.2012 22:53
samo zdrowie , żeby tak jeszcze ktoś zrobił....hihi...

IZABELA29

12.10.2012 09:05
na pewno zdrowy ale nie wiem czy bym go piła

Krystyna32

20.02.2012 11:11
super

Mariposas

23.12.2011 21:10
tak samo zdrowie

aleksa123

14.11.2011 20:06
napewno zdrowe

SyMiki

28.09.2011 08:44
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat