SZTUKA MIĘSA W SOSIE WŁASNYM

SZTUKA MIĘSA W SOSIE WŁASNYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    60 dkg
  • cebula biała

    2 szt
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

  • papryka słodka mielona

  • papryka ostra mielona

  • majeranek Prymat

  • zioła prowansalskie

  • czosnek

    5 ząbków
  • olej rzepakowy

  • whisky

    50 g
  • mąka pszenna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - SZTUKA MIĘSA W SOSIE WŁASNYM
Karkówkę wymyć, pokroić w plastry, cebulę obrać
Krok 2 - SZTUKA MIĘSA W SOSIE WŁASNYM
Wszystkie przyprawy w tównych częściach wymieszać ze sobą, dodać pół szklanki oleju i rozdrobniony czosnek. Tak przygotowana marynata natrzeć mięso ,i odstawić do lodówki na conajmniej 2 godziny. Po tym czasie rozgrzac patelnię i wrzucićna nia kawałki mięsa.
Krok 3 - SZTUKA MIĘSA W SOSIE WŁASNYM
Podsmażyć z każdej strony, następnie dodać pokrojona w półksiężyce cebulę, Dusic pod przykryciem do momentu, aż cebulka zrobi się miękka.
Krok 4 - SZTUKA MIĘSA W SOSIE WŁASNYM
Dodać kieliszeczek whisky, chwilę poddusić, po czym zalać mięso wodą i dusić do czasu aż mięsko zrobi sie miękkie. W pół szklanki zimnej wody rozbełtać 1 łyżkę mąki, wlać to do gotującego się sosu by trochę zgęstniał. W razie potrzeby doprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paula191919

28.09.2015 23:04
wygląda cudownie

mysza620

28.09.2015 12:31
Domowe obiadki są najlepsze

Aleksandra/Olcia

28.09.2015 10:19
tak jak lubię,domowy obiadek mniam

zabcia117

28.09.2015 05:05
Pychotka ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat