Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grasica cielęca 100 g
gruszka 50 g
brukselka 50 g
pestki dyni 1 łyżka
olej z pestek dyni 20 ml
ząbek czosnku 1
rozmaryn świeży 1 gałązka
masło 20 g
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Grasica cielęca, gruszka, brukselka, dynia

Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich listków i gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut - pozostanie chrupka.
Grasicę oczyszczamy z błon, kroimy i płuczemy pod zimną wodą. Smażymy na patelni z dobrze rozgrzanym masłem, rozmarynem i czosnkiem przez 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gruszkę doprawiamy solą i pieprzem, karmelizujemy na suchej patelni do złotego koloru.
Pestki dyni prażymy na suchej, dobrze rozgrzanej patelni około 2 minut co jakiś czas mieszając.
Danie skrapiamy olejem z pestek dyni.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak