Kapusta modra

Kapusta modra

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet

    3 łyżki
  • cebula

    1 duża
  • jabłko

    1 sztuka
  • olej

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • boczek wędzony

    25 surowy
  • kapusta czerwona

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kroimy ostrym nożem. Solimy, wlewamy do niej wodę i gotujemy. Boczek kroimy w drobniutką kosteczkę i podpiekamy na tłuszczu. Dajemy do gotującej się kapusty. Kiedy kapusta już zmięknie dodajemy cebulkę i jabłko pokrojone w drobną kosteczkę. Na koniec dodajemy ocet oraz doprawiamy. Jeszcze chwilkę gotujemy, ew. odlewamy nadmiar wody. Po zdjęciu z gazu dodajemy olej. Mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

21.11.2011 09:43
super

Iwona51

12.07.2011 17:41
smaczna

Dorota71

26.09.2010 11:15
pycha

plocia

25.08.2010 13:26
smaczna taka kapustka :)

RenataZ-et

19.08.2010 10:50
Pychotka!! Uwielbiam modrą kapustę! :)

MAŁGORZATA108

18.08.2010 17:15
Przepraszam, miałobyć apetyczna!

MAŁGORZATA108

18.08.2010 17:14
Bardzo aperyczna sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat