Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel truskawkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mrożone truskawki 1 kg
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
cukier puder 4 łyżki
cukier kryształ 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel truskawkowy

Truskawki mrożone wrzucamy do garnka i zasypujemy cukrem pudrem , by tryskawki puściły więcej soku. Gdy sok się wytworzy w szklankę wsypujemy 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej i jedną chochlę soku, jedną łyżkę cukru kryształowego. Dokładnie mieszamy. Utworzoną mieszaninę wlewamy do garnka i mieszamy. Czekamy aż się zagotuje. Danie jest gotowe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.04.2017 22:19
Bardzo go lubię
Ewa Wojtaszko 28.09.2015 11:13
domowy najlepszy !
Ewelina1991 28.09.2015 08:46
świetny kisiel
kuchcik89 27.09.2015 23:20
super przepis :)
Benita 27.09.2015 21:04
Domowy kisiel najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak