Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zielonych pomidorów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zielone pomidory 2 kg
cebula biała 6 sztuk
marchewka 4 sztuki
ocet 2 szklanki
cukier 2 szklanki
natka pietruszki 1 garść
woda 1 szkalnka
ogórki gruntowe 1,5 kg
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zielonych pomidorów

Pomidory kroimy w niewielką kostkę, cebulę w pół talarki, paprykę w paski, ogórki w pół plasterki. Wszystkie podane składniki oddzielnie zasalamy i pozostawiamy na 30 minut. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki siekamy.
Z octu, wody i cukru przygotowujemy zalewę. Kiedy się zagotuje dodajemy odciśnięte z nadmiaru soku warzywa. Sałatkę gotujemy 25 minut, pod koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki. Gorąca przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariola17 15.07.2011 10:00
ciekawie wyglada
Agnieszka_B 26.06.2011 13:39
Uwielbiam pomidory, ale takiej sałatki nie jadłam. Koniecznie muszę spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak