Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pagórki jabłkowe

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 40 dag
margaryna 225 gram
cukier 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Dodatkowo

jabłka
cukier 3 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pagórki jabłkowe

Z podanych składników zagnieść szybko ciasto które podzielić na pół, jedną część ciasta rozwałkować i ułożyć w wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszce ( 33 cm na 22 cm)
po wierzchu delikatnie posypać bułką tartą i ułożyć obrane połówki jabłek. Cukier wymieszać z cynamonem i taką mieszanką posypać jabłka, rozwałkować drugą część ciasta i przykryć nią jabłka dociskając brzegi.
Piec w temp. 180st około 50 minut po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.09.2015 12:32
fajne ciacho
Ewa Wojtaszko 28.09.2015 11:14
smaczne ciacho :)
ben-ka 28.09.2015 07:51
Bardzo mi się podoba.
Krystyna32 28.09.2015 06:41
pyszności :)
Kolorowa 27.09.2015 22:04
Bardzo ciekawe
wwwiolka 27.09.2015 21:41
Bardzo fajny przepis.
Benita 27.09.2015 21:05
Wspaniały przepis.
Iwusia 27.09.2015 20:57
fajnie wygląda :)
Lis 27.09.2015 20:49
Super wygląda:)
gosia1988 27.09.2015 20:26
super ciasto :) muszę takie zrobić :)
mirosława4 27.09.2015 18:52
zjadłabym :)
Aleksandra/Olcia 27.09.2015 17:55
lubię to ciasto,i pięknie się prezentuje i wspaniale smakuje
Aannkaa82 27.09.2015 17:46
Uwielbiam ciasta z jabłkami :)
MałaMi89 27.09.2015 16:15
Z jabłkami każde ciacho zjem!! :) kiedyś i ja wypróbuję taki sposób :)))
Renata9 27.09.2015 16:06
Świetne ciacho, muszę sama takie zrobić :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak