Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 2
pierś z kurczaka
por
cebula dymka ze szczypiorkiem 3
marchew 2
pietruszka
seler
ziemniaki 4
kasza jęczmienna 250 g
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 5
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Kroki postępowania

1
Wstawiamy wywar. Mięso, por i cebulę zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Dodaje łyżkę soli. Gotujemy 20 minut.
Krok 1 - Krupnik foto
2
Marchew, pietruszkę i seler kroimy w kostkę. Dorzucamy do gara.
Krok 2 - Krupnik foto
3
Wyjmujemy dymkę wraz z porem. Gdy mięso jest mięciutkie wyjmujemy je i kroimy lub "rwiemy". Do Zupy dodajemy kaszę, ziemniaki pokrojone w kostkę i nasze gotowe mięsko. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 3 - Krupnik foto
4
Doprawiamy i zjadamy lub jak ja nakładamy do słoików i mamy krupnik na kiedy indziej ;) Smacznego !
Krok 4 - Krupnik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 28.09.2015 15:24
Nie :-) Poprostu nie mam czasu gotować codziennie :) A tak to odkręcam, grzeje i jem ;)
iziona 27.09.2015 18:51
To chyba jakieś studenckie zapasy :)
pestka 27.09.2015 09:00
smaczny obiad
Łukasz15 26.09.2015 22:59
Bardzo dobry
Renataj 26.09.2015 22:49
Na jesienne chłody najlepszy domowy krupniczek:)
agaK. 26.09.2015 22:38
I na zimę jak znalazł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak