Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciacho z bitą śmietaną i brzoskwiniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka brzoskwiniowa 2 szt
kremówka 0,5 l
cukier puder 3 łyżki
śmietan fix 3 szt
brzoskwinie w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciacho z bitą śmietaną i brzoskwiniami

Biszkopt:
Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem powoli dodawać do jajek i mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.

Bita śmietana:zimną kremówkę przelać do wysokiego garnka i ubić na sztywno,dodać cukier puder i śmietan fixy i chwilkę ubić.Wyłożyć na zimny biszkopt,poukładać pokrojone brzoskwinie z puszki .Zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 21.09.2013 21:00
brzoskwinie najbardziej lubię w ciastach z galaretką .
barbara11561 13.06.2013 09:29
ciasto marzenie-pychotka
Krystyna32 02.02.2012 16:40
pychotka
everything 24.01.2012 08:48
deserek palce liza?;-0
Kate131 22.01.2012 09:47
pycha
jeta72 01.07.2011 08:48
pyszny deserek;)
Motorek 17.03.2011 09:41
smaczne
Robert10 02.03.2011 16:44
prezentuje się pięknie
berys18 02.03.2011 08:21
wygląda smakowicie
Edyta38 24.02.2011 17:42
pycha musi byc:)
matii6 23.11.2010 18:41
uwielbiam takie ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak