Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z przyprawą do gyrosa i papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki 2,5 kg
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 5 szt
przyprawa do gyrosa 50 g
ocet 10 % 1,5 szklanki
cukier 2 szklanki
sól 2 łyżki
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z przyprawą do gyrosa i papryką

Ogórki obieramy i kroimy w plastry. Dodajemy cebulę oraz przyprawę do gyrosa. Dokładnie mieszamy. Cebulę kroimy w piórka lub kosteczkę. Paprykę w krótkie słupki. Cebulę z papryką dodajemy do ogórków. Ocet, olej i cukier mieszamy ze sobą i przelewamy do ogórków. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 60 minut. Po tym czasie nakładamy ogórki do małych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy przez 10 minut od momentu wrzenia (woda powinna sięgać ¾ wysokości słoiczków). Odwracamy wieczkiem do dołu i studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 26.09.2015 20:30
O to też fajne i zapisane :)
Renataj 25.09.2015 21:54
Takich ogórków jeszcze nie robiłam - ciekawe jak smakują:)
Wafelek2601 25.09.2015 20:51
Ciekawe połączenie
kuchcik89 25.09.2015 19:00
muszą mieć ciekawy smak :)
jasiek 25.09.2015 16:36
takie przetwoy są super
agaK. 25.09.2015 14:34
Pięknie przedstawione i oryginalny, fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak