Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Grochowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groch 400 gram
ziemniaki 500 gram
żeberka wędzone 1 szt
boczek wędzony 300 gram
woda 2 litry
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy kawałek
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Grochowa

1.żeberka umyć zalać 2 litrami wody i zagotować.
2.Cebulę i boczek pokroić w kostkę i przesmażyć.
3.Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do wywaru. umyty groch również wrzucamy do garnka podgotowujemy 10 minut i dajemy przyprawy oraz liść laurowy i ziele angielskie.
4. Gdy mięso jest miękkie wyjąć obrać i dodać do zupy.
5.Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki , podgotowujemy gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy, cebulę przesmażoną z boczkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem dodajemy majeranek gotujemy jeszcze kilka minut i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.01.2016 17:38
pożywna zupka
Margo1 29.09.2015 15:41
Wygląda smakowicie
ilka01 25.09.2015 13:09
super przepis
Konczi 25.09.2015 12:47
Pyszna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak