Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zielonych pomidorów
Zalewę zagotowujemy, dodajemy pomidory i gotujemy 15-20 min. Gorące przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i na ściereczce ustawiamy do góry dnem, do całkowitego ostygnięcia.
pomidory | 6 kg (zielone) |
cebule | 12 szt (śr wielkości) |
Gorczyca biała cała Prymat | 2 łyżki (żółta) |
sól | 2 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżka |
woda | 2 l |
ocet | 450 ml |
cukier | 400 g |
sól | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: