Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe bezy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt./duże
czosnek 1 ząbek
cebula biała 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka/ posiekana
orzechy włoskie 2 łyżki/posiekane
masło 2 łyżki
ser żółty 4 łyżki/starty
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe bezy

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Pieczarki umyć, obsuszyć i delikatnie wyciągnąć trzonki.
Krok 1 - Pieczarkowe bezy foto
2
Następnie trzonki posiekać, wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem, natką pietruszki, drobno pokrojoną cebulą i orzechami. Dodać masło i przysmażyć przez 5 minut na wolnym ogniu, po czym wymieszać z startym serem.
Krok 2 - Pieczarkowe bezy foto
3
Napełniać farszem kapelusze pieczarek i złożyć po dwa razem. Ułożyć w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopi na blaszce posmarowanej tłuszczem. Skropić masłem i piec przez 20 minut.
Krok 3 - Pieczarkowe bezy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 25.09.2015 23:26
smaczne :)
Agnieszka-87-25 25.09.2015 13:47
smacznie wyglądają
RenataZ-et 25.09.2015 11:09
super to wymyśliłaś!
Pani Domu 25.09.2015 10:49
pysznie wygląda
Jumper123 25.09.2015 10:26
świetny przepis
Malinka 25.09.2015 09:52
Bardzo oryginalny i smaczny pomysł :)
Futka 25.09.2015 09:34
Świetna i bardzo smaczna propozycja :)
Mniam 25.09.2015 09:19
Ciekawy pomysł, żeby zlepiać dwie pieczarki do siebie. Przy najbliższej okazji wypróbuję :)
berys18 25.09.2015 08:44
świetny pomysł
Róża1 24.09.2015 22:50
bardzo ciekawy pomysł !!!!!!!!! zabieram przepis :-)
irenka 24.09.2015 22:15
wyglądają apetycznie
Łukasz15 24.09.2015 21:15
Ciekawy pomysł
Janina 24.09.2015 20:51
Ciekawy przepis;)
Stenka 24.09.2015 20:48
fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak