Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 3 plastry
bulion warzywny 1 szklanka
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
wino białe wytrawne 3/4 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona

1. Mięso obsypujemy przyprawą kucharek , doprawiamy szczyptą soli i pieprzu , i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
2. Kiedy mięso się zamarynowało kładziemy na rozgrzany olej na patelni i obsmażamy , po kilka minut na każdej stronie aż się ładnie zarumieni.
3. Gdy mięso mamy ładnie obsmażone , podlewamy winem i bulionem dusimy pod przykryciem , około godziny coraz podlewając bulionem aż do miękkości mięsa.
4. Gdy mięsko jest już gotowe podajemy , ja podałem z ziemniaczkami i pomidorkami w śmietanie. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.03.2016 09:07
bardzo smaczna
mimi 23.09.2015 19:27
smaczny obiadek
halina17 23.09.2015 17:20
Smacznie wygląda.
jasiek 23.09.2015 15:52
apetycznie brązowiutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak