Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Na szybko: Pappardelle z kiełbasą z szynki i borowikami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kiełbasa głogowska z szynki mini Madej Wróbel 300 g
makaron papardelle 400 g
śmietana 1/2 l
cebula 1 szt.
wino białe 80 ml
mrożone borówki 250 g
czosnek 1 ząbek
oliwa truflowa
natka pietruszki kilka gałązek
parmezan
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Na szybko: Pappardelle z kiełbasą z szynki i borowikami

Przekrój kiełbasę w poprzek, a następnie w księżyce. Ugotuj makaron al dente i odstaw na bok. Pokrój borowiki w plasterki i wrzuć je na gorącą oliwę. Dodaj kiełbasę, a na koniec posiekaną cebulę z czosnkiem. Smaż około 3 minut, aż kiełbasa zacznie pachnieć. Dolej białe wino, potem śmietanę i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Połącz sos z gorącym makaronem.
Skrop oliwą truflową i podawaj aromatyczne danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 23.03.2018 07:47
Uwielbiam wszystkie dania z grzybami!
Wacław 23.09.2015 12:57
zamknąć oczy i sie delektować :-)
Czosnek&Chilli 23.09.2015 11:28
fajny przepis
Futka 23.09.2015 11:20
Świetna i niezwykle finezyjna propozycja :)
Habibi 23.09.2015 10:14
lubię ten makaron :) a zastawa i sztućce wprost piękne! talerz jak dla fana Depeche Mode ;)
Madzai 23.09.2015 09:23
Super pomysł, fajnie prezentuje się na tym talerzyku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak