Na szybko: Pappardelle z kiełbasą z szynki i borowikami

Na szybko: Pappardelle z kiełbasą z szynki i borowikami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kiełbasa głogowska z szynki mini Madej Wróbel

    300 g
  • makaron papardelle

    400 g
  • śmietana

    1/2 l
  • cebula

    1 szt.
  • wino białe

    80 ml
  • mrożone borówki

    250 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa truflowa

  • natka pietruszki

    kilka gałązek
  • parmezan

  • sól morska

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przekrój kiełbasę w poprzek, a następnie w księżyce. Ugotuj makaron al dente i odstaw na bok. Pokrój borowiki w plasterki i wrzuć je na gorącą oliwę. Dodaj kiełbasę, a na koniec posiekaną cebulę z czosnkiem. Smaż około 3 minut, aż kiełbasa zacznie pachnieć. Dolej białe wino, potem śmietanę i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Połącz sos z gorącym makaronem.
Skrop oliwą truflową i podawaj aromatyczne danie.

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

23.03.2018 07:47
Uwielbiam wszystkie dania z grzybami!

Wacław

23.09.2015 12:57
zamknąć oczy i sie delektować :-)

Czosnek&Chilli

23.09.2015 11:28
fajny przepis

Futka

23.09.2015 11:20
Świetna i niezwykle finezyjna propozycja :)

Habibi

23.09.2015 10:14
lubię ten makaron :) a zastawa i sztućce wprost piękne! talerz jak dla fana Depeche Mode ;)

Madzai

23.09.2015 09:23
Super pomysł, fajnie prezentuje się na tym talerzyku :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat