Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron fusili z sosem pomidorowo - paprykowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron fusili 50 dag
łopatka wieprzowa 50 dag
pomidory bez skóry 5 sztuk
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka płaska
sól
ser żółty 20 dag
włoszczyzna 2 (bez kapusty)
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron fusili z sosem pomidorowo - paprykowym

Makaron gotujemy al dente. Warzywa gotujemy i miksujemy. Mięsko kroimy na niewielkie kawałki, podsmażamy na oleju, dodajemy zmiksowane warzywa i całość dusimy pod przykryciem około 20 minut. Podajemy z żółtym, tartym serem. Doprawiamy do smaku. Polecam również ze świeżymi, ulubionymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 29.03.2011 07:41
super;]
justyna111 11.09.2010 11:23
lubię makaron
Lidia11 11.09.2010 10:39
naprawdę super
iwa643 09.09.2010 08:47
fajny przepis chyba sie skusze
Kate131 07.09.2010 09:39
uwielbiam wszelkie makarony
SmakolykiJoanny 07.09.2010 09:02
jakie pysznosci
banditka 07.09.2010 08:48
pyszne ;)
ewelina/bunia 05.09.2010 10:23
nie miałam okazji spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak