Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w 1,5 l wody przez minimum 3 godziny.

Marchew obrać pokroić w kosteczkę, por pokroić w pół krążki.

W garnku rozgrzać olej, dodać marchew i por, podsmażyć 5 minut, następnie dodać wyciśnięty czosnek, tymianek. Całość zalać woda z namoczonych grzybów wraz z grzybami, przyprawić solą, pieprzem i gotować ok 25 minut.

Po tym czasie dodać makaron, gotować do miękkości makaronu.

Na koniec wymieszać w garnuszku dokładnie mąkę ze śmietanką, dodać kilka łyżek gorącej zupy i wlać do zupy (mieszanka nie może mieć grudek mąki , w przeciwnym wypadku pozostaną w zupie). Zupa po chwili powinna się lekko zagęścić.

Gotową zupę przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    Lubię taką.
  • 1
    obraz-281-kopiowanie
    Opublikowano

    Babeczka35

    Pyszna zupka:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Lubię zupę grzybową.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    tez lubię grzybową
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !