Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
cebula 1
bulion drobiowy 3/4 l
kalafior 1/3
marchewki 2
papryka czerwona 1/2
ser żółty 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z warzywami

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy ryż i jeszcze chwilę smażymy. Po czym przekładamy wszystko do garnka z bulionem.
Krok 1 - Risotto z warzywami foto
2
Dodajemy drobno pokrojone warzywa-kalafior, paprykę i marchewkę i gotujemy ok.20 minut na wolnym ogniu do momentu wchłonięcia bulionu przez ryż.
Krok 2 - Risotto z warzywami foto
3
Na koniec dodajemy pokrojony ser i gotujemy tak długo, aż ser się rozpuści.
Krok 3 - Risotto z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuchcik89 22.09.2015 19:31
szybko i smacznie, super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak