Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia na ostro

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
tymianek
sól do smaku
miód 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia na ostro

1.Składniki marynaty mieszamy w misce.
2. Podudzia wkładamy do marynaty i wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
3.Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy nasze podudzia z każdej strony.
4. Gdy podudzia będą ładnie obsmażone podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 20 minut co raz podlewając wodą.
5. Gdy podudzia będą uduszone podajemy z ziemniaczkami opiekanymi i ulubioną surówką smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.04.2016 19:36
dobre udka
Margo1 29.09.2015 15:44
Koniecznie muszę takie zrobić
marcia7 22.09.2015 17:02
apetycznie przypieczone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak