Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolą i żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuka
pomidor 1 sztuka
jabłka 1 sztuka
żurawina suszona 1/2 opakowanie
fasola czerwona z puszki 1 puszka
jogurt naturalny 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolą i żurawiną

Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski. Następnie przesypujemy do dużej miski. Czerwoną fasolę odcedzamy z zalewy i przepłukujemy w zimnej wodzie. Dodajemy do kapusty pekińskiej.
Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i usuwamy jego ziarna. Kroimy w średniej wielkości kostkę. Jabłko obieramy i oczyszczamy, kroimy w małą kostkę.
Na koniec składniki posypujemy suszoną żurawiną i polewamy jogurtem naturalnym.
Doprawiamy do smaku solą i pieprze i dokładnie mieszamy.
Chłodzimy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 19.12.2016 12:44
Takiego zestawu jeszcze nie jadłam. Gratuluje pomysłu.
Aneta41 08.12.2015 11:30
Smaki mojego dziecka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak