kurczak nadziewany grzybkami

kurczak nadziewany grzybkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • bułka tarta

    0.5 szkl
  • sól, pieprz

  • tymianek

  • olej

  • orzechy włoskie

    1 łyzka
  • pieczarki

    30 dag
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuszke kurczaka w srodku i na zewnatrz nacieramy sola i pieprzem,posypujemy tez papryka i tymiankiem.Grzybki kroimy na kawałki a cebule kroimy wq kosteczke.Orzechy drobno siekamy.Na patelni rozgrzewamy 2 łyzki oleju wqrzucamy cebule mieszajaxc az usmazy sie na szklisto.Dokładamy grzyby.Smazymy kilka minut mieszajac i sciagamy z ognia.Studzimy.Dokładamy posiekane orzechy.Farsz przyprawioamy do smaku solaieprzem papryka i tymiankiem.Starannie mieszamy.Przygotowana tuszke napełniamy grzybowym farszem,otwory spinamy wykołaczkami lub zszywamy bawełniana nitka.Układamy w naczyniu zaroodpornym.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego w temperaturze 200 stopni Pieczemy 55-60 minut.POLECAM podawac z podsmazonymi lub pieczonymi ziemniakami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat