Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z tuńczyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 500 gram
sok z cytryny 200 ml
pietruszka zielona 10 pęczków
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z tuńczyka

Przepis bardzo prosty i bardzo smaczny. Kluczowym elementem tego dania jest dodatek w postaci sosu.

Polędwicę z tuńczyka osuszam, i grilluję lub smażę na odrobinie oliwy z oliwek, dosłownie 1,5 minuty z każdej strony.

Do grillowanego tuńczyka dodaję sos, który przygotowuję z soku z cytryny, oliwy z oliwek, natki pietruszki i soli. Sosem polewam tuńczyka.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.09.2015 14:27
smaczna rybka
Ela15 22.09.2015 09:04
ładnie wygląda
Maridka19 21.09.2015 21:08
Pysznie przyrządzone :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak