Piernik po żydowsku

Piernik po żydowsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    25 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • mąka

    1/2 kg
  • masło

    3 dag
  • pr. do pieczenia

    opakowanie
  • cukier

    25 dag
  • napar z kawy inki

    1 1/2 szklanki
  • przyprawa do piernika

    opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem, rozpuszczony i przestudzony miód oraz napar z kawy inki i przyprawę do piernika. Ciasto dokładnie wymieszać. Piec ok. 50 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

katarzyna124

12.11.2010 09:24
O ciekawe:) Zwłaszcza ta kawa inka, którą uwielbiam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat