Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 300 g
ser żółty 30 dkg
ząbek czosnku 4 szt
jajko 2 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
sos pomidorowy 100 ml
oliwki czarne 100 g
bazylia 20 listków
serek topiony 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy jęczmiennej

Kasze ugotować i ostudzić. Wbić do kaszy dwa jajka, dodać zmiażdżony czosnek i doprawić do smaku. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Połowę sera wymieszać z kaszą.
W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę kaszy. Na kaszy rozsmarować sos pomidorowy i rozłożyć odsączonego z oleju tuńczyka. Na tuńczyku rozrzucić oliwki, kawałki serka topionego i listki bazylii. Posypać ziołami i startym żółtym serem. Zapiekać w temperaturze 180 stopni ok 30 minut. Podawać na gorąco np. z sałatką z zielonych pomidorów. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 21.09.2015 09:12
pysznie i zdrowo
pestka 20.09.2015 17:47
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak