Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik świąteczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
cukier szklanka
mąka 1/2 kg
jajko 2 sztuki
mleko 1/2 szklanki
miód 4 łyżki
kakao 2-3 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat po 1 opakowaniu
proszek do pieczenia po 1 opakowaniu

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik świąteczny

Margarynę, cukier i miód rozpuścić w rondelku. Następnie dodać kakao i przyprawę do piernika. Do ostudzonej masy dodać jajka, mleko i mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Ciasto dokładnie wymięszać i wylać do formy. Piec ok 50 min. Po upieczeniu i ostudzeniu piernik można przełożyć dżemem i oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak