Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana na ciepło z warzywami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1/2 szklanki
pomidor 1
cebula dymka ze szczypiorkiem 1
szczypiorek 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki
oliwki zielone 7-10 sztuk
słonecznik łuskany 2 łyżki
oliwa 1-2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana na ciepło z warzywami

1. Kaszę przepłócz z 3 razy wrzątkiem, zalej ponownie wrzątkiem - dwa razy więcej ile kaszy. Gotuj ok. 10 minut na małym ogniu, możesz ją lekko posolić. Potem zestaw z ognia, przykryj.

2. Pomidora pokrój w sporą kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę, szczypior i cebulkę pokrój w drobne talarki. Pietruszkę posiekaj. Słonecznik upraż na suchej patelni.

3. Do miski włóż odpiednią dla ciebie ilość kaszy, polej oliwą i dodaj wszystkie warzywa i zioła, możesz dosmaczyć mielonym pieprzem. Sałatkę można jeść na ciepło i zimno, jako lekki obiad, na śniadanie lub kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bestia1155
bestia1155 13.10.2015 14:44
ładnie wyglądają
sylwia_sl 24.09.2015 22:02
zdrowo i smacznie jak dla mnie idealne połączenie
wedith1 20.09.2015 20:16
Uwielbiam kaszę jaglaną - pyszna propozycja :)
Mniam 20.09.2015 17:31
Pyszne i zdrowe składniki :)
inka2012 20.09.2015 13:47
pychota! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak