Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paryżanki w cieście drożdżowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1,5 l
cukier 3 łyżki
mąka 60 dag
sól szczypta
jajko 3 szt
drożdże 7 dag
parówki 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paryżanki w cieście drożdżowym

Mąkę, drożdże i cukier podgrzewamy i przykrywamy, aby wyrosną rozczyn. Do osobnego garnka wsypujemy mąkę, jajka i szczyptę soli. Gdy rozczyn wyrośnie dodajemy do mąki i wyrabiamy ciasto. Margarynę roztapiamy, chłodzimy i wlewamy do ciasta i wyrabiamy. Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkowujemy na stolnicy, kroimy w długie paski i zawijamy parówkę w ciasto. Następnie kładziemy na brytfannę posmarowaną tłuszczem i wkładamy do piekarnika na 40 min. na 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 22.10.2011 16:23
bardzo fajny przepis
Juleczka20 17.07.2011 22:00
super
malaczarna23 03.06.2011 15:25
no świetne są
ewelina63 06.05.2011 10:43
robiłam takie parówki w cieście są naprawdę bardzo smaczne
Grazyna0211 19.04.2011 13:28
pyszności
IlonaAlbertos 04.04.2011 16:24
Przepraszam, ale zjadło mi większość komentarza. Bardzo lubię takie \"wynalazki\", szybkie w przygotowaniu, trochę niecodzienne, ale za to jakie apetyczne :)
IlonaAlbertos 04.04.2011 16:24
tyczne :)
IlonaAlbertos 04.04.2011 16:23
tyczne :)
wolochski 05.03.2011 21:21
super :)
ewelina/bunia 27.11.2010 15:05
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak