Paryżanki w cieście drożdżowym

Paryżanki w cieście drożdżowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 l
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka

    60 dag
  • sól

    szczypta
  • jajka

    3 szt
  • drożdże

    7 dag
  • parówki

    20 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, drożdże i cukier podgrzewamy i przykrywamy, aby wyrosną rozczyn. Do osobnego garnka wsypujemy mąkę, jajka i szczyptę soli. Gdy rozczyn wyrośnie dodajemy do mąki i wyrabiamy ciasto. Margarynę roztapiamy, chłodzimy i wlewamy do ciasta i wyrabiamy. Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkowujemy na stolnicy, kroimy w długie paski i zawijamy parówkę w ciasto. Następnie kładziemy na brytfannę posmarowaną tłuszczem i wkładamy do piekarnika na 40 min. na 200 st.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mati13

22.10.2011 16:23
bardzo fajny przepis

Juleczka20

17.07.2011 22:00
super

malaczarna23

03.06.2011 15:25
no świetne są

ewelina63

06.05.2011 10:43
robiłam takie parówki w cieście są naprawdę bardzo smaczne

Grazyna0211

19.04.2011 13:28
pyszności

IlonaAlbertos

04.04.2011 16:24
Przepraszam, ale zjadło mi większość komentarza. Bardzo lubię takie \"wynalazki\", szybkie w przygotowaniu, trochę niecodzienne, ale za to jakie apetyczne :)

IlonaAlbertos

04.04.2011 16:24
tyczne :)

IlonaAlbertos

04.04.2011 16:23
tyczne :)

wolochski

05.03.2011 21:21
super :)

ewelina/bunia

27.11.2010 15:05
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat