Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik
Masa: z margaryny, żółtka, cukru waniliowego i cukru pudru utrzeć masę. Stopniowo dodając ugotowany , wystudzony budyń. Na pierwszym i drugim placku położyć masę a na trzecim cienką warstwę dżemu.
ciasto: mąka | 60 dag |
margaryna | 10 dag |
cukier puder | 18 dag |
Soda oczyszczona Prymat | łyżeczka |
jajko | sztuka |
żółtko jajek | sztuka |
płynny miód | 4 łyżki |
mleko ciepłe | 4 łyżki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | łyżka |
mleko | 2 szklanki |
mąka | 2 łyżki |
budyń śmietankowy | torebka |
masło | 25 dag |
żółtko jajek | sztuka |
cukier puder | 5 łyżek |
cukier waniliowy | opakowanie |
dżem | słoik |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: