Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z cukinią

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 12 liści
mięso mielone 1/2 kg
cukinia 1/2 szt
cebula 1 szt
ryż 1,5 szkl
sól i pieprz
curry

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z cukinią

Kapustę sparzyć i zdjąć liście. Ryż ugotować w 2,5 szklanki osolonej wody. Cebulę pokroić i zeszklić. Cukinię wydrążyć i zetrzeć na grubym oczku. Dodać do cebuli, smażyć do odparowania soku. Pod koniec smażenia dodać około 1 łyżeczkę curry. Ryż, mięso i cukinię wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Farsz nakładać na liście i zwijać. Ułożyć w garnku i zalać 1,5 szklanki bulionu. Gotować około 1,5 godziny pod przykryciem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.10.2015 11:29
z cukinią jeszcze nie jadłam :)
Justi2401 20.09.2015 16:25
A gdzie one są bezmięsne, jak w składnikach wyraźnie jest napisane "mięso mielone" ? :D
ben-ka 20.09.2015 09:59
Ciekawe te gołąbki.
Krzysztof15 20.09.2015 08:25
super golabki
gosia56 19.09.2015 17:09
Super pomysł;)
bietka 19.09.2015 16:06
takich gołąbków jeszcze nie jadłam :)
Wafelek2601 19.09.2015 15:42
Muszą być pyszne
MałaMi89 19.09.2015 15:27
O proszę.. takiej wersji nie widziałam jeszcze :)
Renataj 19.09.2015 13:55
Fajny pomysł na bezmięsne gołąbki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak